Ο Χώρος

Πολιτεία, Κηφισιά

Στο γνωστό χώρο στη Πολιτεία που ατενίζει την πόλη από ψηλά η ζεστή ατμόσφαιρα  με ζεστούς χρωματισμούς και η θέα θα σας καταπλήξει! για να φτάσει κάνεις στο «ελαίας γη» θα πρέπει πρώτα να περάσει από το κελάρι, μέσα από ένα δαιδαλώδη διάδρομο με αραδιασμένα κρασιά, μια ατμοσφαιρική διαδρομή στα μονοπάτια του κρασιού, όπου στο τέρμα της διαδρομής θα σας κεράσουμε τσίπουρο και μαστίχα Χίου.

Ανεβαίνοντας, θα συναντήσει κανείς το παλιό μανάβικο, ράφια με παραδοσιακά αντικείμενα, βάζα με γλυκά του κουταλιού και μπουκάλια με αρωματισμένο ελαιόλαδο να δίνουν μια σκηνογραφική διάθεση στη διακόσμηση.

Προχωρώντας στην κύρια αίθουσα δύο νεαρές ελιές στέκονται επιβλητικά, ενώ η κυριαρχία του ξυλόφουρνου μπροστά από τα απέριττα, κομψά στρωμένα τραπέζια, δηλώνει την αφοσίωσή μας στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Όσο για τις μεγάλες πέτρινες βεράντες που υποκλίνονται στη μαγική θέα της Αττικής γης και του ουρανού, επιμένουν να αποτελούν το… πέρασμα από τη φιλόξενη «τραπεζαρία» στην αγαπημένη Αθήνα που απλώνεται φιλάρεσκα μπροστά στα μάτια σας.